Calendar evenimente

2021

Septembrie
Lucrurile nu s-au schimbat prea mult în ultima perioadă dar, deși nu ne-a fost ușor, noi am reușit să scoatem noul număr (9) al revistei 3R.

Aprilie
Noul număr al revistei 3R marchează centenarul nașterii regizoarei Sorana Coroamă și împlinirea a șapte ani de la dispariția istoricului Radu Coroamă.

În cadrul unui eveniment legat de sărbătorirea a 100 de ani de la înființarea Școlii Politehnice din București, am prezentat “arborele genealogic al Academicianului Alexandru Timotin”.


2020

Decembrie
Cu puțină întârziere, oarecum firească în aceste vremuri, noul număr (8) al revistei 3R a reușit să apară.

Iulie
A venit vremea să citiți numărul 7 al revistei 3R unde puteți descoperi altfel de oameni și vremuri.

Mai
Continuăm recuperarea operei lui Theodor Cazaban cu apariția volumului bilingv (franceză-română) “Brambura sau Spiritul pedepsit”.

Februarie
Un nou număr al revistei 3R (6), primul apărut în 2020.


2019

Noiembrie
Luni, 4 noiembrie, în Amfiteatrul “Ion Heliade Rădulescu” al Bibliotecii Academiei Române a avut loc evocarea academicianului Alexandru Timotin.

Octombrie
La sfârșitul lunii octombrie a apărut numărul 5 al revistei 3R.

Iunie
Miercuri, 5 iunie, în Sala Media a Teatrului Național București a avut loc evocarea lui Jean Cazaban – “tandrețea ironică”.

Aprilie
Prezentarea numărului 4 al Revistei 3R!

Februarie
Pe 27 februarie, la Fălticeni, a avut loc comemorarea lui Ion Irimescu, urmată de prezentarea romanului “COTLOANE” al lui Theodor Cazaban.


2018

Decembrie
E iarnă și toți îl așteptăm pe Moș Crăciun. La noi a venit deja… cu noul număr (3) al revistei 3R.

Noiembrie
Marți, 20 noiembrie, la Muzeul Național al Literaturii Române am avut întâlnire cu Al. Cazaban.

În cadrul Târgului de carte “Gaudeamus” a avut loc lansarea “Cotloane”, versiunea în limba română a romanului “Parages” al lui Theodor Cazaban.

Iulie
3R a revenit cu numărul 2 – imagini noi și, mai ales, povești noi!

Mai
În grădina Palatului Cantacuzino, ne-am întâlnit pe 15 mai cu Rodica Suțu. În deschiderea întâlnirii noastre, am “lansat” spre sufletele prietenilor Revista 3R a Asociației Memorie și Speranță.

Februarie
După 115 ani, Asociația Memorie şi Speranţă l-a evocat pe marele artist Ion Irimescu în cadrul evenimentului “IRIMESCU 115”, desfășurat la Fălticeni.

Ianuarie
Multă căldură, sensibilitate, nostalgie alături de creația poetului Dominic Stanca dar, mai ales, descoperirea sau redescoperirea frumuseții acestei creații atât de speciale.


2017

Decembrie
Am încercat, înainte de Crăciun, să fim câteva ore alături de bătrânii părăsiți și uitați într-unul din azilurile Bucureștiului.

Noiembrie
La Centrul de Cultură Arhitecturală din București ne-am întâlnit cu cei care au cunoscut-o, au colaborat și au iubit-o pe arhitecta Silvia Păun.

Octombrie
Evocare/concert Costin Cazaban în superba Aulă a Palatului Cantacuzino, un spațiu deosebit, elegant și atât de generos.

Mai
Evocare Jules Cazaban la Teatrul Național din București, un eveniment special în memoria marelui actor.

Aprilie
În data de 14 aprilie, Asociația a facut o donație de medicamente în valoare de 21.500 lei pentru un pacient al Secției de Hematologie a Spitalului Fundeni din București.

Martie
Medalion muzical Mansi Barberis la Palatul Cantacuzino. Lansarea concursului național de muzică clasică: “Mansi Barberis”.

Ianuarie
La sediul UNITER, comemorarea Soranei Coroamă, la 10 ani de la moarte, într-un “Salon cultural” care sperăm să-i placă dacă ne privește de acolo de sus!


2016

Decembrie
Puțină bucurie pentru bătrânii aflați în două cămine-spital din București.

Noiembrie
Muzică și Poezie împreună cu cei care mai cred încă în astfel de lucruri!

Septembrie
Primul eveniment public din viața Asociației Memorie și Speranță a avut loc în ziua de 29 septembrie, în Sala Media a Teatrului Național București.