Calendar evenimente

eveniment

În iunie, iulie, august-luni de vacanță-vom încerca să ne pregătim pentru evenimentele din toamnă. Iată ce “subiecte” propunem prietenilor noștri, cu scuzele de rigoare că nu putem, deocamdată, fixa datele la care se vor desfășura aceste întâlniri. Promitem însă că le vom anunța din timp pe site-ul nostru, așa cum am făcut întotdeauna.

  • “Să nu ucidem privighetorile fiindcă ciorile nu pot cânta la fel ca ele”, spunea Al. O. Teodoreanu. Pianistă și compozitoare, Rodica Suțu a fost o adevărată “privighetoare” de care ne vom aminti cu multă dragoste.
  • “Omul s-a întâlnit cu arta atunci când a creat forma care să-i exprime cel mai sugestiv mesajul”, spunea arhitecta Silvia Păun. Cu ea și creațiile sale ne vom întâlni într-o evocare în această toamnă.
  • Compozitor, muzicolog și profesor, Costin Cazaban este o figură marcantă în peisajul muzicii românești. Despre el vom vorbi la una din întâlnirile noastre.
  • “Dragă Cazaban,
    Mulțumiri pentru carte și pentru scrisoare. Am citit Parages de cum l-am primit cu interes și cu plăcere…”, spunea Mircea Eliade despre romanul lui Théodor Cazaban. Vom încerca să prezentăm varianta în limba română a cărții într-un eveniment de lansare până la sfârșit de an.
  • În luna decembrie ne vom duce, ca și anul trecut, la cei care, singuri și părăsiți, au nevoie măcar de o vorbă bună.

2017

Mai
Evocare Jules Cazaban la Teatrul Național din București.

Aprilie
În data de 14 aprilie, Asociația a facut o donație de medicamente în valoare de 21.500 lei pentru un pacient al Secției de Hematologie a Spitalului Fundeni din București.

Martie
Medalion muzical Mansi Barberis la Palatul Cantacuzino. Lansarea concursului național de muzică clasică: “Mansi Barberis”.

Ianuarie
La sediul UNITER, comemorarea Soranei Coroamă, la 10 ani de la moarte, într-un “Salon cultural” care sperăm să-i placă dacă ne privește de acolo de sus!

2016

Decembrie
Puțină bucurie pentru bătrânii aflați în două cămine-spital din București.

Noiembrie
Muzică și Poezie împreună cu cei care mai cred încă în astfel de lucruri!

Septembrie
Primul eveniment public din viața Asociației Memorie și Speranță a avut loc în ziua de 29 septembrie, în Sala Media a Teatrului Național București.