Evocare/portret: Jules Cazaban

Spuneam, în septembrie 2016, când vorbeam despre intențiile noastre de a menține vie amintirea membrilor marcanți ai familiei, că vom încerca să organizăm întâlniri în care să prezentăm aceste personalități cu realizările și creațiile lor.

Așa am făcut în ianuarie 2017 când am evocat-o pe Sorana Coroamă la sediul UNITER, sau în martie 2017 când, la Palatul Cantacuzino, ne-am întâlnit cu opera compozitoarei Mansi Barberis.

Luni, 15 mai 2017, la Sala Media a Teatrului National București, am continuat aceste evocări. Ne-am amintit de Jules Cazaban, figură marcantă a teatrului și filmului românesc, profesor și artist care, prin personalitatea sa puternică, prin talentul său remarcabil, a contribuit la dezvoltarea artei dramatice din România. Alături de actorii celebri ai “generației de aur”, Jules Cazaban ne-a lăsat interpretări de neuitat ale unor roluri care ne-au marcat adolescența și tinerețea și pe care, de ce nu, dorim să le facem cunoscute și generațiilor de azi.

Personalitatea lui Jules Cazaban, omul și artistul, a fost evocată de critici de teatru și film, ziariști și scriitori, în fața unui public cald și emoționat, dornic să afle cât mai multe lucruri inedite și interesante. Ne-am simțit bine, ne-am întors, emoționați, în timp, ne-am amintit de lucruri frumoase care ne-au adus bucurie. Am încercat să salvăm MEMORIA pentru a continua să nutrim SPERANȚA în mai bine.