Întâlnire de suflet cu personalități marcante ale familiei Cazaban din Fălticeni

Asociația Memorie și Speranţă organizează miercuri, 27 februarie, de la ora 16:00, la Muzeul de Artă “Ion Irimescu” din Fălticeni, o întâlnire de suflet cu personalități marcante ale familiei Cazaban din Fălticeni: actorul și profesorul Jules Cazaban, scriitorul Theodor Cazaban și criticul de teatru Jean Cazaban. Manifestarea face parte din evenimentul dedicat comemorării lui Ion Irimescu, descendent direct, prin mama sa Maria, al cunoscutei familii Cazaban din Fălticeni.

Se va prezenta, de asemenea, romanul COTLOANE, varianta în limba română a romanului Parages al lui Theodor Cazaban, apărut la editura Gallimard din Paris în anul 1963. Romanul COTLOANE a apărut la editura ICR și a fost lansat în cadrul Târgului internațional de carte Gaudeamus 2018.

Își vor aminti și vor povesti despre acești reprezentanți de seamă ai culturii românești: Florica Ichim, editor și critic de teatru, redactor-șef al revistei “Teatrul azi”, președinte al fundației culturale “Camil Petrescu”, Gina Puică, asistent universitar/lector Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava și Universitatea Cernăuți, Adrian Mihalache, autor și critic de teatru, membru al Uniunii Scriitorilor din România și al Asociației Internaționale a criticilor de teatru, redactor la revista Lettre internationale, Constantin Severin, artist plastic, scriitor și jurnalist, Olimpia Coroamă, președinte Asociația Memorie și Speranţă.

Sursa: Monitorul de Suceava