Lucrurile nu s-au schimbat prea mult în ultima perioadă dar, deși nu ne-a fost ușor, noi am reușit să scoatem noul exemplar al revistei 3R.
Ne-am gândit la cei care o așteaptă, dar și la cei care au trecut prin momente și mai grele pentru că “Vezi tu, Căderii au pășit cu dreptul în viață dar, din păcate, a venit războiul și le-a frânt destinul. Noi toți am fi avut altă viață, alte șanse. Dar omul rămâne întotdeauna sub vremuri și trebuie să fim recunoscători că am reușit să ne descurcăm bine. Copiii și nepoții noștri continuă acum destinul acestei familii deosebite” pe care o veți cunoaște din paginile revistei noastre.
Ne vom mai întâlni și cu Sorana Coroamă, cu Alexandru Timotin, dar și cu Jean Cazaban într-un “dialog imaginat” de Adrian Mihalache. Vom vedea, de asemenea, “quello che rimane della vita di un uomo …”
Nu l-am uitat nici pe Dante, cel care “si rifugia nella sua camera e si addormenta pensando a lei, alla sua Beatrice, sognandola nuda fra le braccia del dio dell’Amore” și nici pe Anne de Noailles “une des personnalités littéraires les plus brillantes de la première moitié du XX-ème siècle”.
Ne vom reaminti de “unul dintre cei mai importanți medici și oameni de știință români … omul care m-a învățat cele mai importante lucruri în viață; să pun cinstea mai presus de orice și să am conștiința curată … să nu abdic niciodată de la principii, să încerc mereu să fac bine. Primum non nocere.”
Îi vom mai întâlni și pe “le comte d’Antraigues et la princesse Alexandra Ghica qui va l’initier aux secrets de l’Orient, par des aspects qu’aucun homme n’a vu”. Și vom vedea din nou cât de mică este lumea citind cum “Partant d’une observation locale de Suisse, je suis parvenue à des ramifications généalogiques internationales impliquant la France, la Russie et la Roumanie”.
Întorcându-ne în prezent, aflăm cum “autoritățile sportive ale CIO ne explică cu mare bucurie că: Trebuie să adaptăm deviza noastră la vremea noastră! Nu îndrăznesc să-mi imaginez” – spune autorul articolului – “ce ar fi putut deveni deviza dacă ea ar fi fost adaptată la vremea nazismului, la vremea stalinismului și a atâtor alte -isme care au bântuit de la Coubertin încoace! Și care riscă să mai răsară în viitor!”