Alte povești puteți citi și alte personaje, cu alte momente din viața lor, puteți întâlni în noul număr al revistei 3R, “al di là del tempo e dello spazio”: Gheorghe Plăcințeanu (Bia) și spitalele construite de el; fratele lui mai mare, Zizică (Ioan Plăcințeanu), matematician, fizician, doctor în filozofie, cu a sa “Electronica cuantică”. Zizică, cel “superior inteligent, superior ironic, superior irascibil” și cu un destin atât de tragic încheiat la Gherla. Ne vom întâlni cu “bunătatea lui Ducu” Timotin, “un om înalt, frumos”, “maestru al cvasului”, “l’homme de coeur”, “figură-far a facultății de Electrotehnică”, “o minte strălucită, iubitor de frumos, autor de poezie”.
Îi vom (re-)întâlni pe Theodor Cazaban cu al său „sujet-narrateur, à peine attablé dans un café parisien”, cu “ascunsul, secretul, ezotericul”, stări pe care ni le sugerează “Cotloane / Parages”; vom zăbovi cu “Bibliotecarul Infernului” și vom vedea “o insulă care trece dintr-un trup de femeie în altul, se naște din ele și le naște in aeternum”; vom cunoaște și ultimul dintre cele 4 “caiete” ale lui Antonio Rizzo, “quaderni su momenti di spicco e su autori importantissimi della letteratura italiana”.
Vom adăuga încă un mister în “Les liens Ghika / Pallady / Cantacuzene” în legătură cu “les relations généalogiques que pourraient avoir Alexandrina Gr. Cantacuzino, d’une part, et la Princesse Ioana (Jeanne) Ghica, d’autre part”. Vom intra și în intimitatea acelui “salon mare care, într-o parte, avea o estradă, iar pe estradă era un pian de concert, cu coadă, cum nu mai văzusem până atunci”, salonul generalului dr. Ionescu Carp.
Vom ajunge chiar la New York unde vom vedea cum “la new MoMA se réinvente de A à Z”, vom trece și prin sala Brâncuși și vom vedea “într-un colț al muzeului, sprijinit de perete, un băț multicolor” al lui André Cadere…